Doppler karotida

je ultrazvučni pregled arterija na vratu koje vode arterijsku cirkulaciju prema mozgu. Pretraga nam daje informaciju o postojanju zadebljanja na stijenkama tih žila te ev. suženjima (stenozama) koja onemogućavaju normalan protok krvi. Pretraga se izvodi u ležećem položaju na leđima uz okretanje glave bolesnika na suprotnu stranu od one koju pregledavamo ultrazvučnom sondom na vratu. Pretraga je bezbolna i neškodljiva za bolesnika.

 

Doppler arterija nogu

je ultrazvučni pregled velikih arterija zdjelice i nogu, daje nam informaciju o ev. zadebljanjima stijenki žila i/ili suženjima koja onemogućavaju normalan protok krvi. Izvodi se u ležećem položaju bolesnika. Ultrazvučnu sondu stavljamo na nekoliko tipičnih mjesta duž nogu od prepona do stopala.

 

Doppler vena nogu

je ultrazvučni pregled vena zdjelice i nogu kojim dobivamo informaciju o prohodnosti vena, postojanju ev. ugrušaka u venama, proširenim venama. Izvodi se kao i Doppler arterija u ležećem položaju bolesnika i ultrazvučna sonda stavlja se na nekoliko tipičnih mjesta duž nogu od prepona do stopala.

 

Nalazi Dopplera arterija i vena dobivaju se unutar nekoliko minuta iza pregleda i za preglede bolesnici ne trebaju nikakvu posebnu pripremu.

 

Koja je cijena color dopler?

 

Cijenu usluge pronađite OVDJE

 

NARUČITE SE ZA PREGLED OVDJE