DIJAMANTNA REAKREDITACIJA KLINIKE MAGDALENA - ACCREDITATION CANADA INTERNATIONAL

 

U travnju 2017. godine Klinika za kardiovaskularne bolesti Magdalena uspješno je provela proces reakreditacije kod Accreditation Canada International postigavši najvišu Dijamantnu razinu akreditacije.  

 

Magdalena je prva bolnica u Hrvatskoj koja se akreditirala kod Accreditation Canada International još 2014. godine.  

 

Accreditation Canada je nezavisna neprofitna organizacija koja je tijekom posljednjih 60 godina akreditirala više od 1200 zdravstvenih organizacija u Kanadi. Temeljem kanadskog nacionalnog modela razvijen je i njen međunarodni akreditacijski program QMENTUM. Implementacijom više od stotinu međunarnodno priznatih standarda kvalitete, QMENTUM procijenjuje zdravstvene ustanove po važnim temama kao što su vodstvo i upravljanje, prevencija i kontrola infekcija te upravljanje lijekovima, čime im omogućuje podizanje kvalitete i efikasnosti zdravstvene zaštite te sigurnosti pacijenata.

 

 

Akreditacijsko priznanje od Accreditation Canada International (ACI) je garancija da zdravstvena ustanova kontinuirano radi na održavanju visokih standarda kvalitete te  je dokaz vrijednosti napora bolnice za uspostavom sustava kvalitete i sigurnosti, osiguravajući pacijentima sigurnu zdravstvenu zaštitu i skrb.

 

Klinika Magdalena ima razvijen sustav unapređenja kvalitete već više od 15 godina. Prva je bolnica u Hrvatskoj certificirana prema ISO 9001 i EN 15224.  

 

ISO 9001 je osnovna i najraširenija međunarodna norma sustava upravljanja kvalitetom dok je fokus EN 15224 norme na kliničkim procesima i upravljanju kliničkim rizicima kroz njihovo planiranje, provedbu i kontrolu.